Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Tabăra de creație religioasă în Parohia Tilecuș

Tabăra de creație religioasă în Parohia Tilecuș

În cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, în Parohia Tilecuş din Protopopiatul Oradea, Eparhia Oradiei, în perioada 22-27 iulie 2019, s-a desfăşurat prima ediţie a taberei de creaţie religioasă ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Tabăra a fost organizată prin strădania părintelui Paroh Sebastian Lakatos, sprijinit de credincioșii Parohiei Tilecuș.

Astfel, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Tilecuş, pe lângă orele de cateheză, s-au desfășurat mai multe activități cu caracter cultural-educațional menite să vină în sprijinul tinerilor și a copiilor din parohie oferindu-le o alternativă creştină, viabilă şi educativă, de petrecere a timpului liber. La această tabără au participat 40 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani.

O componentă importantă a taberei a fost reprezentată de cursurile de pictură pe sticlă, la care copiii, cu vârstele peste 8 ani, au participat cu mult interes, iar la sfârşitul perioadei de tabără fiecare participant a reuşit să finalizeze cel puţin o icoană. Activitatea a fost una gratuită, participanților oferindu-li-se toate rechizitele necesare desfășurării optime a activităților (pensule, vopsele, planșe de sticlă, etc.) dar și îndrumare profesională de specialitate. Copiii mai mici au desenat imagini reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos, pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus.

În acest demers, elevii au fost sprijiniţi de către domnișoara profesoară Maria Bronț din Oradea, ajutată de doamna Carmen Baciu din satul Tilecuș, care au ținut cursurile și s-au îngrijit ca fiecare participant să își pună în valoare talentul.

Fiecare copil s-a străduit să realizeze cel puțin o icoană pe sticlă. Icoanele  reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos, pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus, Răstignirea Domnului sau Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – ocrotitorii sfântului locaș parohial, au fost  înrămate și prezentate tuturor credincioșilor parohiei Tilecuș, într-o expoziție, în ziua de Duminică 4 august 2019, urmând ca ele să fie așezate la loc de cinste în biserica de lemn monument istoric „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Tilecuș, prilej cu care copiilor li s-a oferit câte o diplomă de participare.

Festivitatea de încheiere a tabarei de vară/creaţie religioasă din parohia Tilecuș a avut loc sâmbătă, 27 iulie 2019, când copiii ajutați de părinți au pregătit o mică agapă.

Toți copiii care au participat la această activitate frumoasă se vor bucura în cursul lunii august de un pelerinaj la mănăstiri și vizite la diferite obiective turistice din județele Satu Mare și Maramureș, ca răsplată pentru efortul depus.