Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Taina Sfântului Maslu în parohia Sîrbi

Taina Sfântului Maslu în parohia Sîrbi

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, credincioşii parohiei Sârbi, Protopopiatul Marghita, au participat cu mic cu mare la Sfânta Liturghie, sâvârşită de către vrednicul părinte paroh Florin Cristian Moisa. Întotdeauna Sfânta Liturghie este un prilej de mare bucurie duhovnicească, mai ales că în continuare s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu, de către un sobor de nouă preoţi.

Fiind prezent, părintele Protopop Ioan Şugar a rostit cuvântul de învăţătură, arătând cât de importantă este Taina Sfântului Maslu în viaţa credincioşilor.

Părintele inspector pentru cateheză Simion Goga a transmis mesajul Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, de mângâiere şi îmbărbătare pentru cei bolnavi şi le-a vorbit credincioşilor despre folosul rugăciunii şi despre binecuvântarea sufletească şi trupească pe care o aduce Sfântul Maslu zicând: ,,Prin Taina Sfântului Maslu se împărtăşeşte harul vindecător de la Duhul Sfânt şi iertarea păcatelor’’. La final părintele inspector a dăruit din partea Preasfinţitului Părinte Sofronie câte o icoană, tuturor copiilor implicaţi în proiectul „Hristos împărtăşit copiilor”, ca semn de mulţumire şi apreciere.