Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Târg de carte cu caracter caritabil la Liceul Ortodox din Oradea

Târg de carte cu caracter caritabil la Liceul Ortodox din Oradea

Prof. Ioana Chişiu

 

În așteptarea vacanței de vară, elevii de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea au dorit să marcheze finalul de an școlar prin participarea la un târg de carte caritabil. Acțiunea, numită „Cartea, prieten al copiilor”, a avut loc miercuri, 12 iunie 2019, și a fost una din componentele „Festivalului Copiilor, ediția a XI-a”, organizat de Asociația Pro Bambini Oradea. Celelalte activități ale proiectului au fost: concurs național de creații artistice, spectacol cu momente artistice prezentat de copii, dar şi organizarea unei ieşiri la pizza și film pentru copiii care provin din medii defavorizate.

Deoarece internetul și televizorul au luat locul cărților în viața copiilor noștri, acest târg a avut ca principal obiectiv redescoperirea lecturii și a dragostei pentru carte.

Lectura este foarte importantă în viața unui copil pentru dezvoltarea intelectuală sau pentru a crea mai ușor legături cu lumea care îl înconjoară. De asemenea, doar prin lectură un copil învață să se exprime mai ușor și să își dezvolte un vocabular bogat. Astfel, dincolo de latura cultivării sensibilităţii faţă de nevoia celui de lângă tine, rolul acestui târg a fost de aapropia copiii de carte și de a le cultiva interesul pentru lectură. În mod concret, elevii au adus de acasă cărți pe care le-au donat spre vânzare, dar au și cumpărat din cele aduse de colegii lor, adunând în felul acesta aproape 900 de lei care vor merge către copii mai puţin norocoşi.

În preajma zilei de 1 iunie toți suntem mai sensibili la nevoile și dorințele celor din jurul nostru și mai ales ale copiilor. De aceea, Asociația Pro Bambini Oradea vine și de această dată în sprijinul copiilor provenind din medii defavorizate care vor beneficia de rechizite la începutul anului școlar 2019-2020, achiziţionate din banii strânși la acest târg. De asemenea, sumele adunate se vor folosi pentru fondul de burse și pentru alte proiecte și programe ale asociației.