Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Uniți prin rugăciune și cântare spre Sfintele Paști

Uniți prin rugăciune și cântare spre Sfintele Paști

În fiecare an, la sărbătoarea Sfintelor Paști, creștinii primesc pacea, bucuria și lumina Învierii Mântuitorlui Iisus Hristos. Aceste daruri se primesc și se trăiesc în deplină comuniune de către  toți dreptmăritorii creștini.

Parohia Subpiatra, păstorită de preotul paroh Lucian Crișan, s-a unit prin rugăciune și cântare cu Parohia Vârciorog, păstorită de preotul paroh Daniel-Florin Gherman, pentru a întâmpina Sfintele Paști, praznicul praznicelor.

În Vinerea Floriilor, în biserica parohială din Subpiatra, s-a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite. La invitația preotului Crișan Lucian, grupul de tineri ai Parohiei Vârciorog, pregătiți și însoțiți de preotul Daniel-Florin Gherman, au susținut un recital de pricesne specifice Postului Mare. La sfârșitul activității, invitații au fost răsplătiți cu cărți de rugăciuni, iconițe, dulciuri și au vizionat o expoziție de icoane pe sticlă, înfățișând Patimile Domnului, realizate de copiii din Parohia Subpiatra, sub îndrumarea profesorului de religie Florian Irimescu.

În Sfânta și Marea Duminică a Paștilor, în biserica parohială din Vârciorog s-a săvârșit Vecernia (a doua Înviere). La invitația preotului Daniel-Florin Gherman, grupul de copii și tineri ai Parohiei Subpiatra, pregătiți și însoțiți de preotul Lucian Crișan, au susținut un recital de pricesne cu tematică pascală. Invitații au fost răsplătiți cu daruri și cu bucuria de a admira frumusețea portului popular și de a cunoaște tradițiile și obiceiurile din satul Vârciorog. Activitatea comună a celor două parohii, Subpiatra și Vârciorog, s-a derulat în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și a avut ca obiective: împărtășirea bucuriei pascale, consolidarea comuniunii creștine și promovarea valorilor  culturale și spirituale ale satului românesc.