Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Voluntar in Trenul lui Moș Crăciun

Voluntar in Trenul lui Moș Crăciun

Devenit deja tradiție, Trenul lui Moș Crăciun este o experiență așteptată de către toți copiii din județul Bihor. Elevii Liceului Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu” Oradea au acceptat provocarea ca în săptămâna 5-9 decembrie 2022 să fie, zilnic, preț de câteva ore, personaje specifice poveștilor de Crăciun pentru copilașii din comunitatea bihoreană care s-au plimbat cu trenul pe ruta Oradea – Bratca - Oradea.

Liceenii noștri, un număr de 28 de elevi, coordonați de profesorii Delia Șipoș, Paula Roiti, Olivia Dehelean și Călin Suciu, au văzut ce înseamnă să aduci mici bucurii celor din jur. Copiii pasageri au primit nerăbdători  sosirea celor mai așteptate personaje din Laponia, care au oferit momente de divertisment, carisma specifică personajelor de Crăciun și activități inedite. În semn de recunoștință, călătorii au oferit Moșului jucării pe care acesta le va duce copiilor aflați în căsuțe de tip familial ori copiilor bolnavi din spitale.

A fost o activitate prin intermediul căreia s-au dezvoltat abilități de relaționare, aptitudini civice, am promovat modele de conduită empatică, responsabilă și inițiative demne de apreciere.

Trenul lui Moș Crăciun este implementat de către  Compania InterrRegional Călători și Asociația ”Cătunul Verde”. Le mulțumim pentru invitație  și ne bucurăm că le-am fost alături!

Prof. Olivia Dehelean