Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Vreau să cresc sănătos – proiect pentru elevii orădeni

Vreau să cresc sănătos – proiect pentru elevii orădeni

În cadrul proiectului Tehnologia, prieten sau dușman desfășurat la nivelul județului Bihor, în ziua de joi, 4 februarie 2016, în sala festivă a Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea a avut loc cea de-a treia activitate din cadrul proiectului, intitulată generic Vreau să cresc sănătos. În demararea acestui proiect s-a avut drept scop conştintizarea adevăratului rol al tehnologiei în viaţa unei persoane şi educarea tinerilor în spiritul unei vieţi echilibrate, fără excese care, în timp, pot afecta negativ viaţa elevului, viitor adult, în societate.

Astfel, echipa de proiect din cadrul Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu este formată din 20 de elevi din clasele V A, V B, VI A, VII A, IX A, X A, XI A, coordonați de doamna profesoară Mihaela Pap în colaborare cu Prof. Psiholog Ana Radu Cernea.

Proiectul a debutat în luna noiembrie 2015 cu prima activitate intitulată Eu și universul meu tehnologic, prin realizarea de prezentări electronice, eseuri, desene, filme, postere și colaje. Cea de-a doua activitate, intitulată Ne facem cunoscuți, a implicat elevii în realizarea unor variante de sigle sugestive pentru proiect. Vreau să cresc sănătos - cea de-a treia etapă a proiectului a fost o activitate mai complexă în care au fost implicați toți elevii claselor gimnaziale și de liceu.

Astfel, echipa de proiect, urmărind un „scenariu” bine stabilit, a prezentat o serie de materiale (filme, ppt) puse la dispoziție de către profesorii coordonatori cu scopul de a atrage atenția elevilor asupra avantajelor și dezavantajelor utilizării tehnologiei.

La activitate au fost invitați şi domnul dr. Cristian Dinu și doamna asistentă Diana Crișan pentru a explica elevilor influențele negative asupra stării de sănătate a utilizării excesive a tehnologiei, în general, și în cazuri particulare.

De asemenea, doamna profesor psiholog Ana Radu Cernea a explicat aspectele negative din punct de vedere psiho-comportamental.

Nu în ultimul rând, domnișoara Diana Miheș, în calitate de reprezentant voluntar al Sigur.info, a prezentat elevilor site-ul oficial, precum și suportul pe care acesta îl oferă tinerilor în probleme legate de siguranța pe internet, cu care aceștia se confruntă din ce în ce mai des.

Activitatea s-a dorit a fi una interactivă la care elevii au fost stimulați prin întrebări să participe activ și conștient la dezbatere.

Feed-back-ul activității în randul elevilor a fost unul pozitiv, aceștia considerând extrem de utile informațiile primite, mai mult decât atât, solicitând alte întâlniri în care să aprofundăm unele aspecte de larg interes.

Am propus o activitate asemănătoare în cadrul săptămânii Școala altfel pe care dorim să o desfășurăm într-un spațiu neconvențional (parc, pădure).

Ne-am bucurat de interesul arătat de elevi și de deschiderea cu care aceștia au participat la discuții.

Următoarea activitate din cadrul acestui proiect se va intitula Sunt un părinte responsabil?. Aceasta va implica părinții prin completarea unor chestionare și se va derula până la finalul lunii februarie.

Nu vom precupeți niciun efort în încercarea noastră de a oferi societății niște generații de nădejde, iar convingerea că acest lucru este posibil va reprezenta mereu motivul pentru a merge mai departe spre mai bine și mai frumos.