Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / We can do it! – program dedicat îngrijirii persoanelor cu dizabilități. Întâlnire de lucru la Berlin

We can do it! – program dedicat îngrijirii persoanelor cu dizabilități. Întâlnire de lucru la Berlin

În zilele de 6 și 7 februarie 2019, la sediul Asociației Gesellschaft für Europabildung e.V. din Berlin, Germania, s-a desfășurat o întâlnire de pregătire a Seminarului intitulat „We can do it! Youth Seminar for Educators in Youth with and without disabilities”, organizat de Asociația Gesellschaft für Europabildung e.V. din Germania, o asociație neguvernamentală cu activitate în domeniul educației nonformale și a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, seminar ce va avea loc în perioada 9-15 martie 2019.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, urmare a invitației adresate de Asociația germană Gesellschaft für Europabildung e.V. Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei, Părintele Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic la Centrul Eparhial al Episcopiei Oradiei și președintele Asociației Filantropia a Episcopiei Oradiei a participat la întâlnirea de pregătire de la Berlin din zilele de 6 și 7 februarie.

Întâlnirea de pregătire a viitorului seminar a inclus diseminarea temei de seminar către delegațiile participate, pentru a înțelege mai bine obiectivele acestui eveniment și ale grupului țintă căruia i se adresează, acesta fiind constituit din specialiști care își desfășoară activitatea în domeniul asistenței sociale a persoanelor cu dizabilități. Totodată, organizatorii au comunicat partenerilor propunerea calendarului detaliat al evenimentului și au oferit un spațiu de comunicare deschisă pentru participanții la întâlnirea de pregătire, astfel încât propunerile venite din partea acestora pentru îmbunătățirea programului de seminar să poată fi incluse.

Întâlnirea a fost condusă de domnul Gunther Ring și de doamna Iwona von Polentz, coordonatorii acestui proiect, care au oferit toate informațiile necesare pentru facilitarea unei implicări cât mai eficiente din partea partenerilor de proiect și care au subliniat că seminarul  este un prilej foarte bun pentru schimburile de experiență adresate specialiștilor din domeniul dizabilității, în special a celor implicați în seria de proiecte cu colaborare internațională organizat de Asociația Gesellschaft für Europabildung e.V. Acest lucru rezultă și din programul final al seminarului, care include un număr semnificativ de vizite la instituții de asistență socială pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități din Berlin, resursa principală a seriei de proiecte internaționale organizate de Asociația Gesellschaft für Europabildung e.V. sub genericul „We can do it!”.

În urma seminarului de formare și a schimbului de experiență din luna martie a anului curent, va fi organizată o tabără internațională dedicată persoanelor cu dizabilități la Baku, în Azerbaidjan, în perioada 24 iunie – 2 iulie 2019, unde tineri cu dizabilități din 8 țări, între care și România, vor beneficia de servicii de incluziune socială îmbunătățite cu ajutorul seminarului organizat la Berlin.

 

Pr. Laurențiu Lazăr