Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Workshop dedicat pomenirii Sfântului Ioan Gură de Aur şi Zilei Bibliei la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

Workshop dedicat pomenirii Sfântului Ioan Gură de Aur şi Zilei Bibliei la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea

 Conform hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 14-15 noiembrie 2006, ziua de 13 noiembrie a fiecărui an bisericesc este dedicată ca zi de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului şi Ziua Bibliei.

În acest sens, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea organizează, Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 09,00, workshop-ul cu tema: Relevanța Sfintei Scripturi în peocupările tinerilor teologi.

La lucrările acestei manifestări ștințifice, care se vor desfășura on-line, vor participa cadrele didactice, studenţii și masteranzii facultăţii.

Instituirea unei astfel de zile în cursul anului bisericesc dedicată Biblieiare ca scop primordial conştientizarea fiecărui creştin dedatoria morală de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul normativ al acesteiaîn formarea duhovnicească a credincioşilor și în viaţa liturgică.

 

Pr.conf. univ. Dr. Vasile-Doru Fer