Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Zilele Generozității la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Zilele Generozității la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Început de decembrie... Multă emoție și multă așteptare…
O perioadă specială pentru elevii Liceului Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu” Oradea. În preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Sfântul darului și al generozității prin excelență, mai precis în perioada 3-7 decembrie 2021, s-a desfășurat în școala noastră proiectul educativ „Zilele generozității”.

Proiectul s-a derulat în colaborare cu partenerii noștri din cadrul proiectului ,,Școala Încrederii” - un program național unic, care vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor din România și își propune transformarea instituțiilor de învățământ în comunități ale încrederii, contribuției și vitalității, prin dezvoltarea de relații bazate pe încredere între colegi, între profesori și elevi, între profesori și părinți, între școală și comunitate. Candidatura școlii noastre, singura din județ, a fost acceptată începând din acest an, iar implementarea procesului se va derula pe o perioadă de cinci ani. În această perioadă vom promova activități de bună practică ce vor contribui la creșterea calității actului educativ, vor aduce bucurie și vor da încredere tuturor participanților. 

Prin activitățile propuse în cadrul Zilelor Generozității am dorit să dezvoltăm elevilor noștri virtutea generozității, să le sădim în suflet valori care să îi ajute să-și dezvolte spiritul de inițiativă, să practice bunătatea și generozitatea față de părinți, colegi, personalul școlii și alți copii, de la alte școli, aflați în situații defavorizate. O parte din darurile oferite cu mult drag de copiii noștri vor ajunge la copii de la școlile din Cărăndeni, Chijic, Mănăstirea Dumbrava (județul Alba) și la câteva familii aflate în dificultate. De asemenea, au fost trimise mesaje de mulțumire și desene pentru părinți, pentru personalul școlii și pentru copiii din școlile partenere. 

Ne bucurăm că această activitate a fost apreciată de toți cei implicați, a produs multă bucurie și profundă emoție. Să știi să dăruiești este un adevărat gest de mărturisire a iubirii față de aproapele, bucuria lui devine și bucuria ta și atunci ești cu adevărat fericit.

Prof. Florica Popovici