Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua Europeană a Limbilor Moderne - prilej de sărbătoare la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Ziua Europeană a Limbilor Moderne - prilej de sărbătoare la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea

Prof. Ioana-Paula Hice

 

 O zi atât de importantă ca Ziua Europeană a Limbilor moderne nu putea fi celebrată altfel decât prin activități culturale și artistice, dezbateri și implicare maximă atât din partea elevilor cât și a profesorilor.

Obiectivele urmărite au fost dintre cele mai diverse. Importanța cunoașterii limbilor moderne precum și necesitatea studierii lor au fost printre cele mai importante idei dezbătute de către elevii şcolii.Tot ei au fost cei care au adus in prim plan prezentarea unor aspecte legate de motivele pentru care e important să se învețe limbi străine. Elevii au vizionat, de asemenea un scurt film, intitulat „SMILE” realizat de elevii școlii în cadrul proiectului Erasmus + Game, acesta fiind anterior prezentat și la Concursul Național Made for Europe 2019.

S-au desfășurat jocuri captivante, s-au pus în scenă scurte piese de teatru iar la final, pentru a incununa evenimentul, elevii au intonat Imnul Europei. Toate acteste activități au fost desfăşurale în cadrul festivităților pe care le-au coordonat doamnele profesoare de limba engleză, Mirela Pinţa, Ileana Borș și Ioana-Paula Hice precum și doamna profesoară de limba română, Mirela Rus.

Încântarea de pe fețele tuturor de la final ne dă curajul și imboldul necesar iniţierii unor noi astfel de proiecte.  Citatul care a devenit motto-ul evenimentului în final, a fost cel enunţat cu decenii în urmă de către Cancelarul Edward Lee Gorsuch: „Învățând o limbă străină nu învățăm numai cum gândesc și cum simt alte societăți, ceea ce au experimentat, valorile și cum se exprimă, ci avem totodată o oglindă culturală în care putem să vedem mai clar propria noastră societate.”