Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua europeană a limbilor străine, sărbătorită la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”

Ziua europeană a limbilor străine, sărbătorită la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”

La fel ca în fiecare an şi anul acesta în 26 septembrie am sărbătorit Ziua Europeană a limbilor la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea. Elevii școlii noastre coordonați de profesoarele Mirella Pinta şi Gabriela Cadar au desfășurat o serie de activități deosebite, cu scopul de a conştientiza importanţa învățării limbilor străine, de a creşte plurilingvismul şi înţelegerea interculturală, precum şi de a  promova diversitatea lingvistică şi culturală a Europei. Elevii noștri constientizează necesitatea cunoaşterii a cel putin unei limbi străine în contextul zilelor noastre. Multi dintre ei au experimentat deja comunicarea în limba engleză în diverse contexte reale, în cadrul proiectelor europene care s-au desfăsurat în școală în ultimii ani. 

Activitățile zilei au culminat cu o întalnire în sala de festivități a școlii, unde s-au adunat toți elevii claselor a VI-a si a VII-a. Au fost prezentate cateva informații legate de importanța și obiectivele acestei sǎrbǎtori. Prezentarea a fost urmată de o discuție asupra  avantajelelor cunoașterii a cel putin unei limbi strǎine și a diverselor modalitǎților de învǎțare a limbilor straine,  în școală și nu numai. Elevii au avut posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere și  de a  împǎrtǎși  din experiența lor personalǎ.

În continuarea întalnirii au fost exemplificate diverse modalități de învațare a limbilor strǎine. Astfel, elevii au  avut ocazia sa-și admire colegii din clasa a VI-a interpretând cu mult talent schițele umoristice „The king of Boonland” și  „ Fire practice”,  să se implice  într-o activitate avand la bază cântecul lui Luis Armstrong ”It’s a wonderful world” și să participe la un concurs tematic intitulat ”Diversitatea culturală și lingvistică europeană”, completând informații despre cultura, obiceiurile și limbile vorbite în diverse locuri din Europa.

La finalul activităţilor, părintele profesor Radu Rus, directorul liceului, i-a felicitat pe elevii şi profesorii implicaţi, subliniind importanţă comunicării între oameni, indiferent de limbile pe care aceştia le vorbesc.