Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua Încrederii devine tradiție la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Ziua Încrederii devine tradiție la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Ce înseamnă încrederea într-o școală și cum poate fi aceasta dezvoltată? Este întrebarea care ne preocupă și mai mult, de când suntem partea integrantă a unui program național numit Școala Încrederii, program menit sa readucă încrederea în relațiile dintre elevi, părinți și profesori, precum și încrederea în sine a membrilor comunității, fie ei mici sau mari. 

Încrederea se poate dezvolta în școli prin crearea unui mediu sigur și pozitiv, în care elevii se simt confortabil și își pot exprima liber gândurile și sentimentele. În plus, este important să se dezvolte o relație de încredere între profesori și elevi, prin comunicare deschisă și sinceră și prin demonstrarea respectului reciproc. De asemenea, copiii au nevoie  să li se ofere oportunități de dezvoltare personală și profesională, astfel încât aceștia să-și poată descoperi pasiunile și să-și dezvolte abilitățile

 În  acest context, vineri 12 mai 2023,  în școala noastră a fost  sărbătorită cu mare entuziasm Ziua Încrederii. După succesul acțiunii de anul trecut, elevii noștri au așteptat cu nerăbdare ediția din acest an. Ei au avut ocazia să devină “profesori pentru o zi” și să predea subiecte diverse, fie din programa  școlară, fie din domeniile  care îi pasionează.  Aspiranții  la acest titlu s-au consultat cu profesorii lor, și-au ales subiectul pe care să-l predea colegilor mai mici, s-au documentat, au căutat materiale, au realizat fișe de lucru, și cu  bucurie, dar și cu emoții, s-au prezentat la ore într-o postură inedită.  

Au predat limba română, engleză, franceză, matematică, biologie, științe, istorie, geografie, religie, informatică, arte și sport, toate într-un mod interactiv, utilizând metode moderne, jocuri precum Kahoot sau platforme educaționale, cântece și experimente. Dintre pasiunile împărtășite cu colegii în cadrul acestor ore, cele mai apreciate au fost artele marțiale precum  taekwondo, dansul sportiv , mai precis cha cha cha, construcții din lego, origami sau pictura pe pietre.

Activitățile organizate i-au bucurat pe colegii mai mici, iar coordonarea acestora le-a oferit elevilor oportunitatea de a-și consolida încrederea în propriile forțe  și în capacitatea lor de a învăța și de a se dezvolta.

Prin urmare, Ziua Încrederii poate avea un impact profund asupra copiilor, aceștia  învațând să-și depășească limitele și să-și exploreze creativitatea. Ne dorim să continuăm această tradiție și să contribuim la dezvoltarea unei generații de elevi mai încrezătoare și mai reziliente.

Prof . Gabriela Cadar