Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități la Liceul Ortodox

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități la Liceul Ortodox

Astăzi, 3 decembrie, suntem cu gândul alături de elevii noștri speciali, copii muncitori și dornici de a trăi, împreună cu familiile lor, într-o lume a prieteniei, a toleranței și a respectului dintre oameni.
Elevii clasei a VI-a C, diriginte prof. Cadar Gabriela, au marcat Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități sub coordonarea profesorului de sprijin al școlii, prof. Laura Hava. Identificând calități și defecte în rândul semenilor, concluzionând că fiecare dintre noi poartă cu sine un bagaj atât de calități, cât și de defecte, am găsit câteva modalități prin care calitățile umane să primeze în relația cu persoanele cu dizabilități. Un exercițiu de stimulare senzorială din cadrul activității a contribuit la acceptarea vulnerabilității fiecăruia în fața situațiilor noi și a creat o punte către conștientizarea impactului pe care atitudinea noastră îl poate avea asupra persoanelor cu dizabilități.
Mesageri ai educației dincolo de porțile școlii, pentru o lume mai bună, ne-am propus să contribuim la schimbarea atitudinii societății față de cei care au nevoie de o încurajare, de o apreciere și de sprijin în strădania lor de a-și depăși limitele impuse de o deficiență congenitală sau dobândită pe parcursul vieții. Activitatea s-a încheiat cu realizarea unui afiș cu mesaje de sensibilizare a semenilor privind discriminarea pozitivă a persoanelor cu dizabilități.
Urăm multă sănătate tuturor copiilor cu dizabilități integrați în colectivul școlii noastre!
Prof. Gabriela Cadar