Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua Națională a meseriilor la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

Ziua Națională a meseriilor la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea

În fiecare an, în data de 11 martie, la nivelul întregii țări, este promovată Ziua Națională a meseriilor, prilej cu care, la nivelul claselor a VIII-a A și B de la Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu”, s-a desfășurată o acțiune care să marcheze această zi, evidențiind importanța alegerii corecte a unei meserii/profesii în relație cu abilitățile personale.

Interesul elevilor pentru această activitate a fost foarte mare, încă din momentul în care le-a fost prezentată activitatea pe care urma să o realizăm. Și asta pentru că este un moment special, se află la capătul unui drum presărat cu multe provocări, încununat cu multe realizări și multe speranțe pentru viitor, un viitor pe care și-l doresc cât mai aproape de visurile lor, pe care și le-au construit încă din copilărie. O provocare și o responsabilitate în același timp, deoarece este prima mare alegere din viață, o alegere pentru viitorul lor.

Activitatea a fost plăcută, antrenantă și interesantă, așa cum ne-am propus și cum am sperat încă din momentul proiectării ei. Elevii au răspuns cu mult interes solicitărilor profesorilor diriginți (Florica Popovici, clasa a VIII A și Nicoleta Cioc, clasa a VIII B) și au prezentat cu mult patos lucrările realizate. Li s-a cerut să realizeze pentru această întâlnire, la alegere, o ghicitoare, o poezie sau un desen care să ilustreze meseria/profesia pe care doresc să o îmbrățișeze în viitor.

Invitații prezenți la această activitate, doamnele Carmen Ilaș - avocat, Ioana Matei– educatoare și Dorina Raţ – economist și domnii Șerban Popovici - domeniul IT, Alin Matei – polițist și Alexandru Ursu - inginer, au fost deosebiți și au fost aleși în funcție de interesele elevilor. Cu toții au răspuns cu mult entuziasm provocării de a vorbi elevilor noștri despre meseria/profesia lor. Prezentările domniilor lor i-au încântat pe elevi și le-au trezit curiozitatea, exprimată în mulțimea întrebărilor adresate, menite să-i lămurească în privința profesiei respective.

În esență, a fost un prilej de a mai puse o cărămidă la temelia viitorului copiilor noștri, pe care ni-i dorim oameni împliniți și realizați profesional, moral și emoțional. Avem nădejde, că in anii următori vom descoperi că eforturile noastre au fost răsplătite, prin aceea că ei vor fi adulți responsabili, cu preocupări nobile, cu profesii diverse, cu familii frumoase, pe care îi vom invita poate să le vorbească, generațiilor viitoare, despre alegerile lor.

Mult succes în alegerea meseriei/profesiei!

Prof. Florica Popovici