Locaţia curentă este: Prima pagină / Știri / Ziua Recunoștinței în An Centenar

Ziua Recunoștinței în An Centenar

În după-amiaza zilei de 14 octombrie a.c., Primăria și Consiliul Local Țețchea au organizat, la Căminul Cultural din Țețchea, Ziua Recunoștinței. Copiii și tinerii din Parohia Ortodoxă Subpiatra, pregătiți de preotul Lucian Crișan și de profesorul de religie Florian Irimescu, au prezentat un recital de cântări creștin-ortodoxe și patriotice. S-a intonat imnul national și s-au interpretat: Doamne, nu uita de noi, A sosit ziua dreptății, Imnul Ortodoxiei - Avem o țară unde au stăpânit odată, Avem atâția morți, atâte aoseminte (Radu Gyr).

Preotul Crișan Lucian, paroh al Parohiei Ortodoxe Subpiatra a susținut prelegerea cu tema: Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la promovarea conștiinței naționale a poporului român și la făurirea statului român unitar modern.

Prin această participare s-a urmărit consolidarea colaborării dintre Parohia Subpiatra și autoritățile locale. Totodată, s-a realizat și un obiectiv misionar de propovăduire a dreptei credințe și de conștientizare a rolului Bisericii Ortodoxe Române în societate, ca factor al unității de credință și de neam.