Locaţia curentă este: Prima pagină / Ierarh / Itinerariu pastoral / Agenda 2008 / Februarie 2008

Februarie 2008

Itinerar pastoral al Preasfinţitului Părinte Episcop Sofronie luna Februarie 2008

Itinerar pastoral al

Preasfinţitului Părinte Episcop Sofronie

 

luna Februarie 2008

 

 

Sâmbătă, 2 februarie

- a liturghisit şi a predicat în biserica Sfântul Nicolae din Oradea-Nufărul. A rostit un cuvânt de învăţătură.

 

Duminică, 3 februarie

- a liturghisit şi a predicat în biserica Sfântul M. Mc. Gheorghe din incinta Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea. A rostit un cuvânt de învăţătură.

 

Marţi, 5 februarie

- a primit în audienţă pe Dl. Daniel Roman din Arad.

 

Miercuri, 6 februarie

- a primit în audienţă pe Dl. Nicolae Dăgău din Oradea.

 

Joi, 7 februarie

- a primit pe: Dl. Kurt Lugschitz, sales manager la Henn Group Vienna, dimpreună cu Dl. Dipl.-Ing. Gabriel Vanghele, managing director la Henn Group Poligraf S.R.L. Bucureşti, şi Dl. Marius Ciochină, sales director la Henn Group Poligraf S.R.L. Bucureşti;

- a primit în audienţă pe D-na Doina Câlniceanu, manager al Spitalului municipal „Episcop Nicolae Popoviciu” din Beiuş dimpreună cu PC Pr. Ciprian Pastor de la biserica Sf. Ierarh Nicolae din incinta spitalului.

 

Vineri, 8 februarie

- a primit pe Rev. Dieter Brandes, directorul proiectului „Healing of Memories. Punte între Biserici, Culturi şi Religii”, din partea „Comunităţii Bisericilor Europene” (C.P.C.E.) şi al „Conferinţei Bisericilor Europene” (C.E.C.), dimpreună cu D-na Olga Lukacs, lector la Facultatea de Teologie Reformată din Cluj-Napoca.

 

Duminică, 10 februarie

- a liturghisit şi a predicat în biserica Sf. Arh. Mihail şi Gavriil din Cordău, prot. Oradea. A rostit un cuvânt de învăţătură.

 

Luni, 11 februarie

- a primit în audienţă pe P.C. Pr. unit Dumitru Sălăjan de la parohia Valea de Jos, jud. Bihor.

 

Marţi, 12 februarie

- a participat, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca, la şedinţa de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului;

- a luat parte la şedinţa specială consultativă a Sinodului Mitropolitan şi a Adunării Eparhiale a nou înfiinţatei Episcopii a Sălajului, pentru desemnarea celor doi candidaţi propuşi de Sinodul Mitropolitan pentru scaunul de Episcop al Sălajului.

 

Miercuri, 13 februarie

- a prezidat şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial.

 

Joi, 14 februarie

- a asistat, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat din Oradea, la Oratoriul pentru solişti, cor şi orchestră „Creaţiunea”.

 

Vineri, 15 februarie

- a primit în audienţă pe PC Pr. Vasile Sabău de la biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Oradea.

 

Duminică, 17 februarie

- a liturghisit şi a predicat în Paraclisul Sf. Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici de la Centrul Eparhial.

 

Luni, 18 februarie

- a primit în audienţă pe Dl. Daniel Roman din Arad.

 

Joi, 21 februarie

- cu prilejul aniversării a nouă ani de la hirotonia întru arhiereu, a liturghisit şi a predicat, împreună cu PS Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria şi cu PS Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, în Catedrala Sf. Ierarh Nicolae din Jula, Ungaria. A rostit un cuvânt festiv.

- a participat, la Reşedinţa Eparhială din Jula, alături de cei doi ierarhi, corpul diplomatic al României în Ungaria, colaboratori de la Centrul Eparhial şi credincioşi la o recepţie;

- s-a întâlnit, la sediul Editurii Noi, cu intelectualii români din Jula;

- a luat parte, împreună cu PS Siluan, la o serată culturală românească cu românii din Jula.

 

Vineri, 22 februarie

- a primit pe responsabilii Mişcării Calea Neocatehumenală din România: Dl. Pepino Roberti, D-na Amparo Salas şi părintele Paul Lang, parohul catedralei romano-catolice din Satu-Mare;

- a primit în audienţă pe D-na Conf. Univ. Dr. Maria Zintz împreună cu Dl. Lect. Univ. drd. Cornel Abrudan de la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea.

 

Duminică, 24 februarie

- a liturghisit şi a predicat la Schitul Sf. Ioan Botezătorul din Oradea.

 

Luni, 25 februarie

- cu prilejul aniversării unui an de la întronizarea în scaunul de Episcop al Episcopiei Oradiei a liturghisit, împreună cu PS Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în Paraclisul Sf. Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici de la Centrul Eparhial. Înainte de Sfânta Liturghie a săvârşit, alături de PS Siluan, slujba de sfinţire a 30 de antimise pentru bisericile din Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, dăruite de Episcopia Oradiei, şi 50 de antimise pentru Episcopia Oradiei;

- în cadrul slujbei a hirotonit pe PC Arhid. Gheorghe Adrian Fofiu întru preot pe seama Catedralei Învierea Domnului. A hirotesit întru duhovnic şi apoi întru iconom-stavrofor pe PC Pr. Gheorghe Adrian Fofiu. A rostit un cuvânt festiv;

- după Sfânta Liturghie a oferit Preacuvioşilor şi Preacucernicilor părinţi membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române (art. 146, alin. 2), brâu ciclamen. Apoi a dăruit fiecărui cleric iconom-stavrofor, ostenitor la Centrul Eparhial, o cruce pectorală din argint.

 

Marţi, 26 februarie

- a primit în audienţă pe: PC Pr. Nicolae Marian de la biserica Înălţarea Domnului din Salonta; Dl. Daniel Roman din Arad; membri din conducerea A.S.C.O.R. Oradea; PC Pr. Ioan Trif de la parohia Batăr, Prot. Tinca şi PC Pr. Ioan Chira de la parohia Nucet, Prot. Beiuş.

Miercuri, 27 februarie

- a primit pe Preacuvioasa Maică Mina Bădilă, stareţa Mănăstirii Sfânta Cruce din Oradea.

 

Joi, 28 februarie

- a primit în audienţă pe Dl. Victor Ţiţ din Oradea.